Roligt juh.. :)

Ja jag hittade den här på Sandras blogg så jag snodde den.. *mouhahahah*

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
en viktig tävling.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En kartong grej som en mobil en gång legat i.. :)

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Den där serien om folket som blir instängda på banken där när den blir rånad.. Vet inte vad den heter.. "9 människor som kommit ihop pga en bla bla bla.." Kommer inte ih¨åg vad dom säger på reklamen.. :P

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
0.43

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Tv:n.. "Uniflex bemaning"

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår.. Var ute och gick med Elliott och Oliver..

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Hamsterforumet, Hamsteruppfödarsidor och Hamstermailen.. :P

8. Vad har du på dig?
Svart topp, plommonfärgade byxor och underkläder.. Och mina glasögon..

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Ja jag drömde att jag skällde ut Udden för att han drack framför Elliott.. Jag vart tom så arg att jag gjorde slut med honom.. Riktigt förbannad.. Jag tycker inte att barn ska behöva se sina föräldrar dricka.. Tycker det är hemskt!! Det är nått barn ska få slippa.. Dom ska inte behöva ha det på samvetet heller.. Men det var inte enda anledningen i drömmen för att Elliott var lika liten som han är nu.. Och man ska inte dricka och ta hand om ett så litet barn.. Man får göra antingen eller, inte bådeoch..

10. När skrattade du senast?
Idag.. Jag och Elliott har skrattat jätte mkt.. Vi har varit glada idag.. En riktigt trevlig dag.. :)

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Trasiga tapeter.. (Tack Rascal)

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Ja.. Det var både lite konstigt, roligt och äckligt.. Såg en sån där leksak som man klämmer på så kommer det ut massa klet ur den.. Finns bla som rumpa, näsa och olika djur.. Detta var en ko som var stoppad med massa lera i baken så det såg väldigt äckligt ut.. :P

14. Vilken var den senaste film du såg?
Spider Man 2.. Kolla dock bara lite halvhjärtat..

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
För det första skulle jag nog lösa ut mammas lån på huset.. Sen skulle jag nog skaffa körtkort och ett hus på landet.. :) Och en lära-gå-stol till Elliott.. :D

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Något depremerande men jag kommer inte på nått annat; Jag har försökt ta mitt liv..

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
 Svälten.. Alla ska ha tillgång till mat.. Alla har rätt att bli mätta..

18. Tycker du om att dansa?
Ja det är kul.. Brukar dansa lite med och framför Elliott.. :)

19. George Bush?
Bläää..

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
 Jag har ju redan min lilla Elliott.. Men om jag inte får räkna med honom och d namnet så får det bli; Kewin och Nova.. :)

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
 Jag vet inte.. Irland lockar ju men jag har ju släkten här hemma..

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
Helvetet ligger ditåt.. *haha*Tjejsnack..

Jag har blivit medlem i något som heter Tjejsnack. Vilket innebär att varje vecka kommer jag att besvara några frågor här på bloggen.. Jätte trevligt tycker jag att det ska bli.. :)
Så nu börjar vi..


Tjejsnack v. 18

                       

Frågorna·Pratar du något språk utöver svenska?

Engelska och löjligt lite franska..
·Vilka språk har du studerat?
Lite engelska och väldigt lite franska i skolan..
·Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska?
Kommer inte ihåg om jag läst en hel bok, men jag har börjat på en lr två böcker på engelska.. :)
·Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk?
Ja det tycker jag.. Engelska är nått jag tycker att alla borde kunna behärska..
·Vilket språk önskar du att du kunde?
Jag skulle vilja kunna d flesta språk; Italienska, Spanska, Franska, Tyska, Turkiska m.fl.
Ja o det var allt för den här gången.. *thihi* :)

Bråk, bråk och mera bråk..

Ja idag känns det som att jag och Udden inte har gjort nått annat än att bråka.. Det börja väl med att jag vakna på fel sida, fick smör på handen och sedan fortsatte det.. Skulle vika ihop tvätten, som jag stod halva dan och sortera och tvätta igår för att känna att ALL tvätt i en(av två) ikea kassar fortfarande var blött... Kul tänkte jag.. Då har den gått i torktummlaren en gång men skulle ha behöft gå en gång till.. Udden känner inte alls det här när han lastar i allt i ikea kassen.. Han tror att om man lägger massa blött tvätt i en kasse så torkar det av sig själv.. Det är inte så farligt.. Ahh jag vart galen.. Börja skrika och slängde kläder omkring mig.. Hur dum får man bli.. *suckar*

Så det var bara att lägga upp så mkt vi kunde på den klädhängar grejjen vi hade.. Det fick inte ens plats med en tiondel av det som fanns i kassen.. Och det fanns inte så många fler platser att hänga upp saker på, så udden tyckte på fullaste allvar att vi skulle lägga ut tvätten på sängen.. För då borde den torka.. Jag sucka och blev ännu argare.. Jag satt och puttra i soffan medans han hängde upp sakerna..

Eftersom vi var barnvakt åt svinkoppsbarnet Felicia så fick mamman äran att ta hem all tvätt och hänga ut den och torktummla den.. Så det löste sig iaf..

Vid såna här tillfällen måste jag påminna mig själv att Udden är uppvuxen med sin pappa sedan han var 6år.. Jag träffa Udden för första gången när han var 19år och då bredde hans pappa fortfarande hans mackor.. Men det sa jag ifrån.. Så nu måste udden sätta in sin egen micro mat och måste bre sina egna mackor.. Däremot så städar fortfarande pappan hans rum och bäddar hans säng.. Udden är nu 21år gammal.. :S
Mkt av det han kan idag har jag fått lära honom.. Så jag borde inte bli arg vid såna här tillfällen för han vet inte bättre.. Hur skulle han kunna veta, han har aldrig fått lära sig..
Han var en bortskämd snorunge när jag träffa honom.. Inte bortskämd på det viset att han fått massa saker, för det har han inte fått, utan på det viset att hans pappa har gjort ALLT och lite till för honom..
Det är jag som har lärt honom att diska och städa.. För det behövs om han ska bo här.. *haha*
Han kunde inte ens göra pyttipanna.. Dvs bara värma i stekpannan..

På dagar som denna då allt börjar helt fel så blir det lätt så att man retar upp sig på helt idiotiska saker.. Men det kan inte hjälpas.. Det som är gjort är gjort.. Och det som är sagt är sagt..
Det sluta lyckligt iaf.. Eller ja vi har inte gått och lagt oss än så precis hur lyckligt det kan sluta vet vi inte riktigt än.. *haha* Nää nu ska vi inte vara såna.. :P

Det slutade med att Udden gick och köpte pizza iaf.. Till mig.. Själv var han sugen på köttbullar och makaroner.. Som han faktiskt gjorde helt själv.. Jag har lärt honom.. *thihi*

Så slutet väl allting väl.. Eller nått sånt..

image19

Onani skola..

Kom på nått konstigt sätt in på Kanal 5 hemsida och in på Fråga Olle och sedan till deras Onani skola.. Vet inte riktigt hur jag hamna där för att jag satt och läste Nathalie's blogg och kolla på hennes bilddagbok.. Så hur jag hamna där är för mig ett mysterium.. Jag skyller inte på nått sätt på Nathalie.. *haha* :P Dolly Roadkill.. :)

Men iaf.. Jag hitta det här väldigt.. ehh... konstiga.. ovanliga onani tipset.. Det var nog det enda tipset jag inte hört förut.. Eller nää nu ljög jag.. Det fanns nog några fler.. Dom var väldigt påhittiga.. *thihi* Lite väl komplicerade dock för min smak.. *thihi*

Men kolla in den här lite "ovanliga"..
image18

Någon som känner nån som faktiskt har testat den här?? Skulle vara roligt att veta hur det faktiskt känns.. *asg*
Jag kommer nog inte kunna kolla på en vattenmelon på samma sätt som förut.. *thihi*

Tipset med makaronerna i termosen har jag hört om förut.. Faktist så långt tillbaka i tiden att jag hörde det från tv-programmet "Bullen".. Alla måste väll komma ihåg; "Det är inte tjejen/killen i filmen som har skrivit brevet".. Det är ju från "Bullen" det ursprungligen kommer ifrån.. *thihi*

Jag och Sara disskuterade då detta med makaronerna och jag kom fram till det att om killen "kommer" på makaronerna så måste ju det bli "stuvade makaroner".. Jag kan ju gott o väl säga att jag kan inte kolla på stuvade makaroner utan att tänka på "runka-i-en-termos-fylld-med-makaroner"-tipset..
Som tur va gillade jag inte stuvade makaroner redan innan så det var inget jag behövde ge upp.. För det ser verkligen super äckligt ut!! Kletigt och blääigt!!

Nu ska jag sova.. Bättre sent än aldrig.. :P


Tvätta hit och tvätta dit..

Ja har precis kommit upp med sista tvätten.. Eller ja, jag skickade ner Udden för att hämta tvätten.. *thihi* Jag orkar inte bära.. Speciellt inte nu när jag är sjuk. Orkar inte lyfta armarna mer än nödvändigt.. Orkar knappt bära Elliott..
Min stackars lilla Elliott.. Han har inte sett frisk ut idag.. Ögonlocken har varit röda så han har sett jätte trött ut hela dan.. Men rödheten kan ju ha varit pga att han har gråtit så fort han har fått vara hos sin pappa och eftersom jag inte riktigt har orkat bära honom så har han fått vara med honom rätt mkt.. Jag har ju sprungit hit och dit idag så Udden har fått ha honom för det mesta..

Vi var ute på dåligheter idag oxå.. Var på Nordea och hämtade ut barnbidraget och satte in d på kontot och så frågade vi om övermyndarspärr på Elliotts sparkonto.. För Udden sparar ju pengar till Elliott varje månad så att han ska ha ett "start-kapital" när han blir arton.. Och då ville vi sätta en spärr så att soc inte ska kunna tvinga mig ta ut hans pengar och leva på dom.. För det är ju faktiskt inte mina pengar att göra av med.. Men eftersom jag står på kontot så kan soc tvinga mig att ta och leva på hans pengar eftersom jag har socialbidrag..
Men det kunde vi inte göra där så vi får fixa det en annan dag..

Sen så var vi på videobutiken och hämta ut min hundring från bingovinsten.. Sen vidare till Ica.. Där jag köpte allt på min lista förutom tvål.. Jag skrev en lista men glömde den hemma. Visste att det var 4 saker jag skulle handla, men kom bara ihåg tre av dom.. Den fjärde saken stod helt still.. Jag kom inte på vad det var för nått.. Köpte blöjor och pålägg som inte stod på listan och kyckling.. *thihi* Men jag kom inte på den fjärde saken.. Så när vi kom hem och jag kolla på lappen så fick jag gå tillbaka och köpa tvål.. Sen fick jag gå fram och tillbaka till kassaservice två gånger så jag har verkligen fått min motion idag.. *thihi* Jag behöver ju inte säga att jag inte har så speciellt långt till dom där sakerna.. Men det spelar ingen roll för jag har NOLL kondition.. :S Inte bra.. Den måste vi träna upp, men inte nu när jag e sjuk.. Det är inte bra för hjärtat...

Jag fick ju jobbigt mkt motion när jag fick gå fram och tillbaka till tvättstugan.. Jobbigt värre.. Och böja sig hit och dit.. Inte bra för ryggen.. *thihi*

Nää nu ska jag lämna er ifred och kolla på American Idol... :)


                                          
  OLIVER
image17

Jätte förkyld..

Ja nu har helvetet brutit loss.. Eller nått sånt.. Jag och Elliott har blivit jätte förskylda.. IGEN.. *suckar*
Vi som klarat oss så länge och varit friska.. Sen åkte vi och hälsade på hos Udden och då smitta han oss.. Den elaka jäveln.. *grr..*

I helgen var jag ju även iväg och hämtade en dunabur till Plopp för 50kr.. Ett riktigt bra pris må jag säga.. Har knappt hittat nån under 200kr förut.. :/
Fick det stora nöjet att ha med mig Essan på färden oxå.. Det var riktigt kuligt.. Vi hade jätte kul.. Eller ja iaf jag.. *thihi* Dumma tunnelbanespärrar som vägra släppa in oss på medborgarplatsen och sen så kom vi inte ut från grinden vi var tvugna att gå in i för att komma till huset.. Och vilket hus.. Shit pommes frites... Huset var typ sex kantigt eller åtta kantigt eller nått.. Med själva "hallen" till lägenheterna i mitten.. På planen vi stanna på, dvs plan 13, så ledde 3 av 5 dörrar till deras lägenhet.. Som tur va så hittade hon vi skulle till oss i hissen på väg upp så slapp fundera ut vilken dörr vi skulle plinga på.. Det hade ju verkligen varit en jobbig sitution.. Hur skulle vi ha gjort då.. Jag måste nog rådfråga Essan.. *thihi*
Men när vi stod i dörren i mitten så kom pappan i huset från den högra dörren och gick in i vänstra dörren.. Vadå lat, kan inte gå inomhus när det är snabbare att gå från ytterdörr till ytterdörr.. :S Eller vad vet jag.. Det kanske inte går att gå inne från.. :S
Men som sagt.. Roligt hade vi iaf.. :)
När vi kom hem så fick Essan träffa Elliott för första gången och då påstod hon att det var hon som var mamma till honom.. Eller iaf att hon kunde vara det pga Elliotts leverprick mitt i huvudet.. Tydligen har hon ett likadant.. Jag försöker få henne att raka av håret så att hon kan bevisa det, men hon vill inte det.. Konstig människa.. *thihi*
Jag får nog ta och åka till hässelby lite flera gånger så att vi kan leka lite oftare.. Jag hade faktiskt riktigt skojj.. :)
Så skoj som bara vi kan ha.. *haha*

Igår kom Lasse med ännu flera dunaburar.. Så nu har det börjat bli ett burmekka i mitt förråd igen.. *thihi* Jag tror jag är uppe i 9-10burar.. Förra gången tror jag att jag hade strax under 20st burar.. Men dom sålde jag ju hela bunten.. *thihi* Inte bra nu i efterhand känner jag.. Dumt gjort.. Men jag e ju snart där igen..
Jag tror jag är lite hamster.. Samlar på allt.. :S Kan knappt slänga nånting.. Ibland kan jag ha mina "slänga" tillfällen men dom brukar bara vara nån timme eller så.. Sen om jag inte redan gjort mig av med plastkassen jag slängde allt i så kan jag ångra mig och gå och plocka upp saker igen.. Inge vidare bra det... Så det gäller att gå å slänga sakerna på en gång.. För det e inte lika roligt att gå iväg till sopprummet och rota.. Då har sakerna blivit förorenade.. *haha*

Ja just det.. Igår, eller var det förrgår, anywhoooo så la jag intresse på en 3:a här i Knivsta inte så långt ifrån där jag bor nu.. *thihi* Typ bara tvärsöver gatan.. Om man räknar med att gatan är lite krogi och man måste gå en bit innan man går över den.. *haha* Jag hoppas att ni förstår.. *thihi* Det skulle bli såå långt.. *thihi*

image15

Ser ni hur långt vi skulle behöva bära allt.. :P Jag skulle få ca 12kvm större och ca 220kr MINDRE i hyra.. Konstiga grejjer men så e det.. :) Vägen blir självklart kortare om man genar.. Men om man har bil så måste man ta den blåa vägen.. Om man inte tar en annan väg som e typ lika lång.. *thihi* Som sagt, tvärs över vägen.. *haha*

Så håll tummarna att jag får den.. Plus att man får ett förråd.. Jag har ju trots allt 2 FULLA förråd här hemma.. Eller ja 3 om man räknar med det här inne oxå.. :/ Håll även tummarna att det är såå fint.. Och att jag får hjälp av Kim och Martin att fixa nätet på balkongen så att mina katter kan få gå ut.. Plus att då kan ingen komma och sno kaninen heller.. :) Sen så har Martin lovat att han skulle hjälpa mig att tapetsera om här hemma om jag flyttar.. För det måste göras tack vare katterna.. Typ i alla rum.. :/ Dumma katter.. Men som min syster fråga häromdan; Är det värt det?? Ja det är ju faktiskt det.. Jag har hellre katt och trasiga tapeter än ingen katt och hela tapeter.. Visst är det fint med hela tapeter men inte om det ska kosta katterna.. Hellre trevligt sällskap än trevliga tapeter.. :P
Får bara hoppas att Kim och Martin håller vad dom lovar.. Martin har ju faktiskt fått sova här några gånger när vi inte varit hemma, plus några gånger när vi varit hemma.. Så det e på tiden att han "betalar" tillbaka lite.. *thihi* Och Kim, han e ju min bror så han har inte så mkt till val.. *haha*
För våran kusins man som är tapetserar och målar kille vill ju inte hjälpa till.. Han jobbar så mkt iaf så han vill inte jobba på sin lediga tid, inte ens för släkten.. Fast han e ju ingift släkt så vi kanske inte räknas.. Elaking.. Nää men jag förstår honom.. Med den frun han ligger inne med.. *haha* Nä nu var jag elak mot min egen kusin.. Det får man ju inte vara.. :P

Nä nu måste vi gå till Nordea, sen till video butiken och sedan vidare till Ica.. Måste ta ut/ sätta in pengar. Hämta ut min Bingolotto vinst på hela 100kr (jag är rik).. Och sedan behövs det: tvål, kattsand och bröd hemma.. Och kanske lite mjölk oxå..
Så nu måste jag leta upp kläder till mig och Elliott plus strumpor till Udden för han skulle ju DÖÖ om han var tvungen att leta upp det själv.. *blää*

Så jag lämnar er med denna bild på min COOOOOOLA solbrills kille.. :D
image16

Ny dag, Nya tag..

Igår var en sorgens dag.. Mamma ringde och grät i luren och berätta att katterna hade tagit en av kaninungarna.. H*n var ju bara 2v gammal, det lilla trollet.. Jätte söt.. Den minsta av de två.. Dom vart ju bara två så nu e den som e kvar alldeles ensam.. Dumma katter!!
Fast man kan ju igentligen inte skylla på katterna.. Dom gör ju det som faller dom naturligt.. Och det är ju en risk man tar när man har både "jägare" och "byte" hemma under samma tak..

Men över till nått mer tråkigt.. Mamma ringde idag och sa att fosterbarnens pappa har sagt upp dom, så barnen kommer inte att komma flera gånger.. :( Dumma han!! Så nu kommer vi inte att få träffa Jason, Samantha och Andrew mera.. Frågan är om han kanske skickar dom till Jamaica så att dom får bo med hans mamma och syster.. För enligt deras tradition så gör man tydligen så när nått sånt här händer (deras mamma dog ju nyligen)..
Jag tycker så synd om barnen bara, speciellt Andrew.. Han är så liten..
Och deras mamma ville ju inte att dom skulle bo med sin pappa.. Hon hade hoppats på att dom skulle bli placerade hos mamma och Lasse.. Men så verkar det inte bli... Tråkigt nog..

Vad har hänt mer då.. Ja du.. Jag vet inte.. Men det tycks bara vara tråkigheter nästan..

Håll tummarna att Alex, min dv. vädurs hona, är på tjocken och att hon får en 4-5st.. Eller flera.. ;)
Eftersom My fick så få så kan väll Alex få lite flera.. Helst bara siameser, eller kanske nån blå.. :)

Idag skulle jag igentligen varit och hämtat min nya lilla hamsterhona Indra.. En normalfärgad umborous vitmagad långhår rex.. :) Så fick jag med allt nu.. *thihi* nf umb vitm lh/rex.. Blir det nog förkortat.. *thihi*
Och ja just det, nått positivt iaf.. Jag har ÄNTLIGEN fått tag på en brunörad sobel!! Med lite tur även en brunörad silversobel.. Håll tummarna för att jag får den med silver oxå!! Vill så gärna!! Så snart kan jag komma igång med min uppfödning på bö soblar.. :) Fast jag måste vänta lite tills att honorna kommit upp i ålder.. Man måste ju vänta tills att dom är 4-5mån.. Så att dom har växt klart.. :)

Idag ska jag även hämta en dunabur till Plopp så att han oxå får bo i en stor plastbur precis som Donna.. :)
Så jag sitter hemma hos Udden i Hässelby just nu för att jag ska till Medborgarplatsen vid 19-tiden för att hämta den buren.. :)
Sitter och väntar på att han ska komma med en tonfisk sub och nått å dricka.. Elliott ligger och sover så han lär väl vakna just när jag ska ta min första tugga.. Jag är såå hungrig.. Åt frukost för 100år sedan känns det som.. *thihi*
Man kanske borde ta nått mer o dricka.. Har lite lätt huvudvärk..

Sen när jag ätit klart ska jag nog kanske gå iväg till Essan och äta brunisar med henne.. Vi får se.. Vi får se.. Men det låter väldigt lockande.. *thihi*

Nu verkar barnet ha vaknat.. Han är tyst men han har upp huvudet.. Jag ska väll dit och pussa på honom innan han blir ledsen.. Fast han borde inte bli ledsen han hör ju ett ljus han är van vid.. Dvs någon som knappar på tangenterna.. Då vet han att mamma är nära.. *haha*

Elliott 4mån..

Ja idag blev Elliott 4 månader.. Tänk vad tiden går fort.. Det är ju nästan läskigt.. :S Och den verkar ju bara gå fortare och fortare för var dag som går oxå.. Ännu läskigare... :S

Häromdan lekte han med sina fötter för första gången.. Det är nått jag har gått och väntat på jäääätte länge.. För det e nått jag verkligen kopplar ihop med barn.. Små barn brukar alltid leka med sina fötter och tycka dom är jätte intressanta.. :) Och nu ÄNTLIGEN gjorde han det.. Tror ni jag blev fjantigt glad eller.. Över ingenting typ.. *thihi*
Man blir så fjantig när man blir förälder.. Minsta lilla sak ens barn gör är värsta mega stora grejjen.. :)
Speciellt när dom gör saker för första gången.. :)

image13

Visst ser det ut som att han har kul.. *thihi*  :P
Jag var ju där med kamerna direkt.. *thihi*    :)

Han är så söt min lilla plutt.. :D

image14