1 timme och 20 minuter..

Nu har vi precis kommit in från en långpromenad med hundarna. :) Man får verkligen energi av att vara ute och gå i den friska luften! Jätte mycket energi ända tills att man kommer hem och råkar sätta sig ner en stund.. Då jävlar känner man av att man har sovit för lite! Haha! Hade jätte mycket energi precis när vi kom in men nu har den precis som runnit ur mig så nu har jag precis satt igång en kanna kaffe så att jag ska kunna få lite energi på annat håll. ;) Thihi!

Tror att Kim är rätt nöjd med att jag faktiskt gjorde som jag tänkt så många gånger, dvs gick en längre promenad men henne som kompensation att jag "glömde" henne imorse.. :P Sa till Kim att jag glömde henne iaf men ärligt talat så försov jag mig lite! :P Elliott har blivit så snäll så han frågar om han får gå upp och sen så sätter han sig framför tv:n och är hur tyst som helst. Jag ammar William och råkar somna om och Elliott ligger snällt och kollar på tv.

Och ändå hade jag satt klockan på ringning idag! :P Men det gör ju ingen skillnad om man har på ljudlöst! Haha! :P

Ikväll får jag försöka komma ihåg att sätta igång ljudet så Elliott slipper sitta ensam på morgonen! Får jätte dåligt samvete när jag vaknar och inser att han redan varit uppe nån timme själv. Förut kom han alltid och väckte en efter typ 10-15min för då ville han ha välling. Nu väntar han snällt på att jag ska gå upp och ge honom välling!

Snällare barn får man leta efter! Men ibland kan man vara för snäll också! :)

Tyvärr var det inget som han kände för att visa idag på promenaden! Nej i 1tim och 20min så klagade han i 1 timme av dom! Eller nej kanske inte riktigt men åtminstonde i 30min av dom och det var dom första 30min och sedan de sista 10.. :P Han ville inte alls ut på promenad! Men idag fick inte han välja! :P
Imorgon får vi se till att ta promenaden medans Elliott är på dagis. :)

Test: Vilken typ av hundägare är du?

Dina svar i hundägar testet visar på att du är:

Den kärleksfulla hundägaren


Du är verkligen en person som älskar din hund över allt annat. Din hund kan skatta sig lycklig att den har dig till ägare eftersom du är en person som alltid sätter hunden först.

Har du familj är hunden naturligtvis en stor del av den. Alla i familjen hjälps åt att gå ut med hunden och när ni åker semester så följer hunden med eller så ser ni till att den lämnas till någon som känner den väl så att ni vet att den har det riktigt bra medans ni är borta.

Du engagerar dig även mycket i din hunds hälsa och det är viktigt för dig att din hund får bra näringsrik hundmat. Men ibland när den är extra söt får den vara med och äta lite av din middag också.

Din hund har också den stora turen att få vara med en massa roliga saker som andra hundar kanske inte får. Den har kanske till och med fått en egen födelsedagsfest eller ett eget fotoalbum på facebook.



Stämmer rätt bra det. ;) Thihi! Speciellt biten om när hunden är extra söt! Haha! Tur för Molly att hon alltid är extra söt så att hon får en liten bit extra! Haha! ;P Dom har däremot aldrig fått en egen födelsedagsfest plus att dom har inget eget fotoalbum på facebook men det är mest för att jag inte vill lägga ut en massa bilder på facebook! :P


Tisdag den 16/11..

Då har man varit och lämnat barnet på dagis och sedan gått ut med alla tre hundarna. Molly och Oliver fick följa med fram och tillbaka till dagis, värsta långpromenaden mao! Haha! :P Och sen lämnade jag dom hemma och gick sen upp och hämtade Daisy.
Kan ju säga att det är 1000ggr lättare att bara ha Daisy plus barnvagn än att ha Molly och Oliver plus barnvagn! Daisy är ju i alla fall lite uppfostrad. ;P Till skillnad från mina hundar då da. :P Oliver plus barnvagn är nemas problemas för han går ändå bara vid mina fötter eller in mot buskarna och sånt. Däremot är det den där Molly som är lite knepig. Hon vet inte riktigt vart hon ska här i världen så man får se upp för henne och hennes koppel som är i vägen mest hela tiden. Fast det har faktiskt blivit lite bättre sedan jag bytte koppel! Det nya kopplet är så mycket bättre! Det är kortare och tyngre vilket tydligen är mycket bättre. Så nu blir jag inte irriterad lika mycket som förut när vi gick ut i alla fall. :P

Nu ska jag sätta mig och spela klart den omgång med Farm Craft 2 som jag startat på och sen så ska jag faktiskt gå och lägga mig och vila en stund. Är alldeles för trött för att klara av att vara vaken hela dagen idag..

Färgar håret..

Ja nu sitter man med medel i hela håret.. Vet inte vad man kallar den färgen jag hade.. Råttfärgat? Eller med finare ord candré eller heter det cendré? Hur som helst var det gräsligt! :P

Så idag efter morgonprommisen med hundarna så gick jag och Elliott till Ica och köpte hårfärg! Jag kunde inte riktigt bestämma mig så jag köpte två färger.. Den andra köpte jag mest som "backup" utifall jag inte skulle bli nöjd med resultatet av den första då jag vet att jag skulle bli nöjd med den. ;)

Får se om det blir nån bild sen. Det beror väl på om jag blir nöjd eller inte! Haha! :P

Elmo *hearts* Katy..

I love Katy Perry!


På tal om Adia..

Nästan så fort hon kommer innanför dörren här hemma så börjar jag smöra för henne! Haha! I alla fall om Jesper är med. För när Jesper är med så får Adia knappt vara med och leka utan då ska bara grabbarna leka med varandra. Är Jesper inte med däremot så leker Elliott och Adia hur bra som helst! Och det är mycket lugnare lek med Adia än med Jesper. Jesper + Elliott = Ont i öronen! Dom har alldeles för hög ljudnivå tillsammans! Man blir helt slut i huvudet!

Så det känns som att när Jesper är med så är det min uppgift att underhålla Adia. Och sen lite smör genom att hon får välja glas och grejjer först. ;) Men sånt behövs väl lite då och då. :)

Just nu håller jag på och frågar Adia vad hon önskar sig i julklapp trots att jag redan har fixat en julklapp åt henne som jag tror att hon kommer att bli JÄTTE glad över! ;D Eller jag hoppas det iaf! ;)


Adia som spindelmannen..

Barnvakt..

Mamma skickade hit sina hungriga barn så nu är man barnvakt. :P

Som vanligt hade jag inte så mycket att säga till om. Ville egentligen inte men nu när dom är här så är det ju faktiskt inte så farligt. ;) Adia leker med lill killen och så fort han skriker till så springer hon dit utan att man säger nånting. Det är som att det går automatiskt! ;D Thihi! Så Adia passar William medans Jesper underhåller Elliott så det här kan vi nog göra flera gånger. ;P Haha!

Hungriga var dom ju som sagt sån tur var så hade jag köttfärssås kvar från i fredags så det var ju bara att koka lite makaroner och värma köttfärsen i micron så var dom nöjda och glada. Och tydligen var det gott för att båda barnen, och till och med mitt eget barn, åt som om dom aldrig fått mat tidigare. ;P

Tur att man är så duktig på att laga mat! Fast iof med köttfärs + dolmio sås kan väl inte så mycket gå fel! Haha! :P

Nu är diskmaskinen igång och det finns lite flera saker som skulle behövas göras så man kanske ska sätta igång medans Adia är här och underhåller lill killen! ;) Barnarbete!! :D Haha!

Ang Gratis Trisselott!

Angående det HÄR inlägget så kom min trisselott häromdagen! :) Det tog bara nån dag från att jag skickade dom mailet att jag lagt in länken på min sida! :)

Så det funkar verkligen! ;) Man får en trisslott!

Tyvärr fick jag en nitlott men jag fick ju en liten stunds spänning iaf! ;) Thihi!

A song before bedtime..

Bara en liten sång innan sömnen slås på. :)

Jag har verkligen blivit en music junkie! Det är mer eller mindre aldrig tyst här hemma sedan Kim hjälpte mig att koppla i stereon. Idag har jag fått hem lite nya skivor också så jag kan knappt vänta tills imorgon! :D


God natt!

Ojj vad mycket klockan är!

Kanske bäst att jag går och lägger mig så att jag kan hinna njuta av att få sova med huvudet hur jag vill innan Elliott kommer och vill gå upp! ;)

Imorgon ska här städas i köket och badrummet! Och kläder ska gås igenom. Ja det finns lite saker att göra helt enkelt! Får se om jag faktiskt gör dom eller om jag bara kommer att sitta vid datorn och spela roliga spel med mitt nya FunPass! Haha! ;P

Flintskallig..

Nej men nästan! :P
Jag har haft en stor jävla tova i mitt hår ja jag vet inte hur länge men alldeles för länge för att det skulle finnas nån möjlighet att reda ut den iaf.. :/ När jag har tvättat håret så har jag bara schamponerat in tovan och fortsatt som vanligt.. Har ett par gånger försökt reda ut och har börjat få ut men har sedan tröttnat och tänkt att jag fortsätter imorgon. Man blir himla trött i armarna av att stå och ha dom uppåt så som man har när man borstar håret. Har gått i flera dagar och tänkt att nej nu rakar jag av håret istället! Men det vågar jag ju självklart inte! Vill ju inte vara helt hårfri.. Sen så har jag inte velat klippa mig förrens efter jag har gjort vissa saker som står på schemat över att göra. Som tex idag skulle jag på kalas och den 20: de ska jag jobba och jag kan ju inte gå med mössa på mig på jobbet. Det ser nog inte så bra ut. Så därför tänkte jag att det får vänta..

Men samtidigt som jag tänkt att jag ska vänta så har ju även tanken slagit mig att ju fortare jag gör det desto snabbare kan det växa ut normalt hår som inte bara växer in i tovan hela tiden. Så ikväll efter "Så mycket bättre" så ställde jag mig framför spegeln i badrummet och tog fram borsten och balsamsprayet och tänkte att nu jävlar ska den där tovan bort! Började lite lätt på ett ställe där jag redan rett ut en bit hår och visst det funkade till en början men sen när jag kom upp till den värsta tovan så sa jag bara "Fuck it!" och tog fram saxen och började klippa..

Några minuter senare så var jag en hög med hår mindre! :P Haha! Men fy sjutton vad skönt!! Tovan har suttit precis där tofsen satt och iom att det bara varit en tova så har jag ju sovit med tofs lika länge som jag har haft tovan så jag ser verkligen fram emot att få sova och kunna ha huvudet precis så som jag vill ha det!!

Men jag måste väl erkänna att det är inte särskilt jämnt men jag måste nog säga att jag tycker det är halva charmen! ;) Thihi! Visst har en snutt jag stör mig på men vågar inte riktigt klippa bort den för tänk om det blir värre! :O Haha! Nej som det är nu får det vara! :) Jag är faktiskt nöjdare än vad jag trodde att jag skulle bli! ;)

Det konstiga är bara att hur mycket jag än skakar på huvudet så känner jag inte att håret rör sig! Så har jag nog aldrig haft det! Har nog aldrig haft så här kort hår. Men det är skönt! ;)

Nu ska jag bara färga håret och njuta av att det är kort ett tag men i smyg ska jag gå och längta tills att det växer ut igen! Saknar mitt långa härliga hår! Men nu börjar jag på ny kula! Wish me luck! ;D

Farsdag..

Ja nu har jag fixat så att min pappa kommer att få en överraskning på söndag. :) Jag hoppas att han ska bli glad! Elliott fick välja.

Ni kan ju aldrig gissa vad det blev?! :P Thihi!

Nu ska jag ta min dator och sätta mig vid köksbordet och passa på att äta frukost medans William vilar lite. Vi gick upp för bara nån timme sedan eller nått.

Udden kom faktiskt upp sen. Fast först 2 timmar efter att jag hade försökt väcka honom och det hade han tydligen inget minne av. Inte heller mindes han att hans alarm hade ringt och väckt Elliott! Men men.. Nu sover han iaf och kommer att göra hela dagen..

Nu - FRUKOST!! ;P

The Big Bang Theory..

Sitter här och kollar på "The big bang theory". Sheldon är ju bara för underbar! Jag älskar verkligen honom! :D

William ligger här brevid och sover. :) Han är så söt när han sover. Fast han är ju iof alltid söt, det är ju inte direkt så att han blir ful så fort han vaknar. :P Nej han fortsätter att vara söt även då! Haha!
Han låg tidigare och försökte ta mitt skrivblock jag hade i knät. :) Det gick så där faktiskt. Han nådde det ju men han klappade mest på den. Men han var så söt som låg där och försökte! Man såg verkligen att han försökte också! :)
Han blir bara större och duktigare för varje dag! :) Jag längtar tills att han börjar krypa och börjar gå! Finns ju inget sötare än en bebis som nyligen lärt sig att gå! Dom är ju så klumpiga! Haha! ;D

Nu vakna lillskit till lite. Han sover, vaknar, sover, vaknar, sover, vaknar. Han har inte riktigt bestämt sig för att gå och lägga sig än. Mellan varven spottar han ut nappen också. Som nu tex så ligger han och spottar ut nappen var 10 sekund typ. Bråkigt då han faktiskt vill ha nappen. Men men det är bara att sitta snällt brevid och ge tillbaka nappen hela tiden.

Hans pappa borde vara vaken nu men inte då. Han ligger och snarkar som bäst just nu. Jag har varit inne och väckt honom flera gången och sista gången så sa jag att nu kommer jag inte och väcker dig fler gånger utan somnar du om nu så får du fortsätta att sova! Och han sover fortfarande och jag var inne hos honom sist för 1 timme sedan.. Han hade satt alarm på mobilen men istället för att vakna så väckte han Elliott. Riktigt bra jobbat med andra ord! Han får fan inte sätta klockan på ringning om han inte tänker vakna! Det är ju inte speciellt snällt att väcka en 4 åring som behöver sin sömn..
Han ska jobba natt nu natten som kommer, dvs natten till lördag, och därför ska han vara vaken den här natten för att sen kunna sova hela dan imorgon. Men nu lär han ju inte kunna sova imorgon på dagen om han ska sova från halv åtta tills han vaknar.. Men han får skylla sig själv! Jag har väckt honom flera gånger som sagt och jag är väl inte hans mamma heller?! (Nej det skulle ju vara äckligt :P Haha) Han är väl vuxen och kan hålla reda själv på när han bör gå upp och sen faktiskt gå upp då också!

Så fort Big bang theory är slut så ska jag ta William under armen och gå in och lägga mig. :) Ska vara extra tyst så att jag inte väcker udden! :P Rätt åt han! Mouahaha!

Ojj..

Oj vad klockan är mycket! Här sitter jag och spelar i mörkret och tystnaden. Eller ja så tyst är det väl inte iom att tvn är på men ni fattar nog. ;P Hade jag stängt av tvn hade det ju istället blivit läskigt tyst och det klarar jag inte av! :P

Jag borde verkligen ha gått och lagt mig för läääänge sen! Men jag har en tendens att göra så här när Udden är här. Jag är vaken alldeles för länge för att jag vet att jag kan sova på morgonen sen. Och William behöver jag ju inte ens tänka på för han sover ju när jag sover! Honom kan man lura att sova typ närsomhelst! :P Han är så snäll så snäll! Det är ju värre med den större men honom behöver jag inte heller tänka på för att nu när Udden är här så tar han honom på mornarna. :) Jag får ju göra det alla andra dagar. Och jag är glad att han får ta honom nu när vädret är som det är för det kommer inte att bli roligt sen när jag måste bege mig ut i det här vädret med barnvagn och 3 hundar.. Speciellt inte om dom inte tänker ploga vägarna.. :/ Hade det inte varit för att Elliott numera älskar att vara på dagis hade jag nästan ringt och sagt att han går på vinterlov nu! :P Haha! :P

Det jobbigaste just nu är dock att det känns som att jag håller på och blir förskyld. :( Inte bra! För känner jag mig själv rätt så kommer jag få sån där jobbig förskylning så att jag inte kommer att orka nånting och i det här vädret så är det ju alldeles för lätt för att då låta bli att göra saker. Iaf för mig. Jag faller tillbaka i gamla spår då.. Gillar inte när det är för mycket snö och oväder! Men jag får försöka göra det bästa av situationen! :)

Men först måste jag sova! Imorgon är det Uppsala med mamma! Ja just det! Det hade jag ju glömt! Jag ska ju till Uppsala med mamma imorgon! Hon kommer säkert och hämtar mig vid 11! Så det blir ingen sovmorgon imorgon heller! :O Nej nu raka väg i sängen! Jag måste ju hinna dricka kaffe! Om jag inte övertalar mamma att stanna på Statoil förstås.. ;P

Nu vakna William med ett gallskrik! Måste vara en mardröm!

Status: Felix is bög!

Ja nu blir det Roast på Berns för hela slanten! ;) Felix Herngren ska roastas. Det ska bli kul! :) Jag har iof redan sett det här men alla roast på berns går helt klart att se flera gånger! Jag tycker det är synd att det inte blir fler säsonger av detta. Tycker att lite fler kändisar borde ställa upp och bjuda lite på sig själva. ;)

André Wickström är en favorit bland roastarna samt även Magnus Betnér. Även David Batra är ju helt underbar! Ja jag ska väl inte nämna namn för då lär jag väl få sitta här hela kvällen. :P Stand up är helt klart nått som ligger mig varmt och hjärtat! Har velat bli stand up komiker i många år. Men tror nog inte att jag skulle klara av det. :/ Men jag är nöjd med att bara kolla på mina favoriter! ;D

Nej nu ska jag koncentrera mig på roasten! ;)

Matlådor..

Jag har kommit till insikt att jag måste köpa flera matlådor! Fler lådor att förvara mat i! :P Varje gång jag lagar mat så lagar jag alltid till typ minst 5 pers om inte fler ibland. :P Som nu när jag lagar wok så skulle jag nog kunna bjuda hit hela mammas familj också med 4 barn + 2 vuxna. Men jag känner att när jag ändå lagar mat så är det väl lika bra att laga så att man har några dagar. Det värsta är bara att jag lagar så mycket mat mer eller mindre varje kväll. Vilket betyder att även om jag äter det till lunch dagen efter så är det ändå 2-3 portioner över varje dag. En till sak är ju att jag den senaste tiden inte haft lust att äta det jag lagat två gånger utan det har räckt med att äta det en gång. Det vill säga att det har inte riktigt fallit mig i smaken. Men Elliott och Udden verkar ha varit nöjda iaf. Men varken nån av de två är ju lika kräsna som jag är. :P

Jag skulle kunna leva på min älskade rätt bestående av karré och champinjoner med créme fraiche med smak av champinjoner och kantareller och så potatis till det. :) Mums fillibabba! Så himla smaskigt! Jag skulle inte ens behöva köttet utan det räcker nästan med potatisen och färska champinjoner i den där créme fraichen! Super smarrig créme fraiche!

All annan mat kan sticka och brinna just nu! :P Haha!

Jag tror att jag har förändrats rätt mycket under tiden jag bott hos mamma. Innan så orkade jag knappt ens steka pytt i panna och nu så lagar jag "riktig" mat mer eller mindre varje dag! Visst jag har väl inte alla färdigheter klara än och kan göra såser och sånt från skratch men det kommer väl det med. ;) Thihi!

Men jag tror nog att Udden trivs rätt bra med den här "nya" sidan av mig! ;) Thihi! Han får ju mat mer eller mindre varje dag. Och de dagar jag inte orkar laga mat så bjuder han på pizza. Det är hans sätt att laga mat! :P Inte så värst bra tyvärr.. Får väl försöka få in honom på matlagandet också! :) Allt jag gör är ju bara lätta saker. Släng ihop lite saker så blir det bra och snabbt går det också. Det är ju inte direkt några långkok jag gör. Fast vem vet det lär väl komma det också tids nog! Haha! :P

God natt!

Nej nu måste jag gå och lägga mig! Klockan har blivit alldeles för mycket!

Ska försöka bättra mig ang bloggskrivandet. Vill ju blogga för egen del så att jag själv kan ha nått att gå och kolla vad jag har gjort, känt eller vad för dumt Elliott har sagt. :) Elliott säger ju en hel del roliga saker faktiskt. :) Häromdagen satt han och spelade på sitt psp och sa:

- Mamma jag är den här gröna super marion och du är prinssessan!
- Så du ska rädda mig?
- Ja!

Han var så gullig så gullig! :) Fast sen så ändra han sig och sa att det var ju inte alls han som skulle rädda mig utan Jesper! För det är ju Jesper som är den röda! :P Typ som om det inte både är Mario och Luigi som försöker rädda prinssessan! ;P

Han är så go min lilla kille! :) Imorgon ska han till tandläkaren! Eller imorgon, det är ju idag! Bäst att sova så att jag orkar följa med till tandis!

Natti natt!

Jag kan föda barn men när det kommer till tatueringar så är jag rädd!

Haha! Ja men det är ju sant! När det kommer till själva barnafödandet så finns det ju ingen återvändo men däremot vid tatueringar så kan du ju säga "Nej nu räcker det" och sen gå därifrån! Och hur snyggt skulle det vara med en halv tatuering? :P Men klarar man av non stop smärta i mer lr mindre 6 timmar i sträck, eller 17 som det var i Elliotts fall, fast där var det ju inte non stop iof, så borde man väl klara av en liten stunds tatueringssmärta?

Men det skrämmer mig lite faktiskt.. Tänk om det gör super duper mega ont? :O Då kanske jag inte vill fortsätta..

Men det är inte på tal att tatuera sig än iaf. :P Först måste jag veta vad det är jag vill tatuera, fast iof vet jag redan det, jag måste bara hitta mitt motiv som jag ska ha nånstans i alla mina lådor i förrådet. Om det inte är slängt förstås, för det kan det ju faktiskt vara. Men jag tror inte det. Fast bäst skulle väl vara att försöka hitta ett nytt objektiv fast på samma sak då da. Det skulle faktiskt inte vara så svårt. :P

Fast frågan är ju om jag skulle vilja ha den tatueringen när jag är 90 och huden hänger?! Fast iof den dagen den sorgen! :P

Nån som vet vad det är som jag vill tatuera in? Som jag har velat tatuera in enda sedan min resa till Corfu när jag var så gammal som man är när man går i 9:an! :P Och vart tatueringen ska sitta?

Gratis trisselott!

Såg att jag hade fått en kommentar på mitt förra inlägg:



Så nu har jag precis gjort som man skulle göra så nu får vi se om det dyker upp nån vinstlott i lådan snart. ;) Spänningen är oooolidlig! ;P