Darin kissa på mig!

Det är inte bara hamstrar som flyttat hit och dit idag utan idag har det även flyttat in yttligare en nykomling! Dock inte hem till mig men hem till min lillasyster! Hon var nämligen med när mamma hämtade mig på jobbet i lördags och då gick dom in och kolla på djuren medans dom väntade på att jag skulle sluta och självklart så hittade ju både mamma och Felicia nått som dom gilla! Deras ögon föll på en liten marsvins kille! Felicia tyckte han såg precis ut som Dida våran gammelkatt med sina tre olika färger. Lite sköldpaddsfärgad helt enkelt så Fislisan föll direkt, och mamma hon har velat ha marsvin alldeles för länge nu! Hon vart nog inte speciellt ledsen över att Flisan hittade en liten skrutt att bli kär i! Hon hoppas väl att det ska gå bättre den här gången än vad det gick förra gången, men det återstår ju bara att se! Det är ju först i sommar det kommer att visa sig isf! Vi hade nämligen jätte stora problem med flugor förra gången, trots att vi gjorde rent varje dag så hittade de nedrans flugorna hit! Men om man bara har en så blir det ju inte lika skitigt heller!

Visst är tanken att det ev ska bli en till, jag är helt för att marsvin ska ha en kompis! Man bör iaf testa innan man bestämmer att ha en ensamming! Marsvin är flockdjur och bör först och främst vara minst två och två, det är iaf min åsikt! Men jag tycker även att man bör köpa dom en åt gången just för att annars kan det vara lite jobbigare att få dom tama. Dom tyr ju sig gärna till varandra istället för att ty sig till den nya ägaren. Och när man köper till ett rätt så ungt barn också som Felicia ändå är så tycker jag nästan att det är ännu viktigare att man tar lite tid på sig och inte bara pang bom så sitter man där med två som man kanske inte lyckas få tama. Då tror jag att det är större risk att barnen tröttnar än om man tar en och gör den tam och sen när den är tam så kan man fundera på att skaffa en till.

Men det var ju inte det jag skulle sitta och babbla om heller! :P Blir så lätt att man kommer in på sidospår. :)

Den lilla plutten fick namnet Darin iaf! Först sa Felicia nått om att han skulle heta Didlo eller Didlio eller nått sånt konstigt, dvs dom Dida fast en killigare variant. Sen snacka hon om Darwitch eller Darwin. Men jag sa till Felicia att det är nog bäst att välja ett rätt lätt namn för att annars kommer mamma aldrig komma ihåg namnet och till slut kommer Felicia att bli galen på mamma för att hon aldrig kommer ihåg namnet eller kan uttala namnet. Själv tyckte jag dock att han skulle heta Paul Plutt men Felicia totalvägra! Haha! :P Så efter att ha bollplankat lite så bestämde Felicia sig för Darin. Det borde väl mamma ändå komma ihåg tycker man! :P haha!

Efter att ha kommit hem med Darin och hans nya bur så satte jag direkt igång att börja fixa iordning buren, jag tycker ju sånt är kul så jag bad aldrig ens om hjälp av Felicia, borde väl egentligen varit hon som fixa buren men men det gjorde jag så gärna! ;) Thihi! Sen efter att buren var färdig så satte sig Felicia med Darin i famnen ett tag. Vi, lr jag iaf, brukar ju alltid rekommendera att precis när man fått hem sitt nya djur så sitter man med den i famnen ett tag, kanske medans nån annan fixar buren åt en ;P, kanske 15-30min lr nått sånt innan man stoppar in den i buren för sen när man väl stoppat in den i buren så bör man låta den vara de första 2 dagarna så att den kan boa in sig och vänja sig vid alla nya ljud och lukter. Men sen efter dom där 2 dagarna så bör man ju hålla på med den rätt mycket så att den blir tam fort. :)

Så Felicia satt och gosa lite med honom i famnen medans jag satt brevid och kela med Oliver. Jag har ju inte varit hemma på hela dagen så Oliver var så mammig så hälften vore nog! :P Min lilla skithund! ;P thihi! Sen efter ett tag så ville jag ju också hålla i lillplutten så jag tog över honom. Och nästan direkt sa jag till Felicia; Han kommer att kissa på mig! Och nästan så fort jag sagt klart meningen så kändes det varmt på magen! haha! Trodde först inte att han hade gjort nått men sen när jag satte ner honom i buren igen så jo men visst där var en liten blöt fläck på tröjan! Så frågan är om det inte blir en Kissnisse utav honom! Inte alls nån Darin utan en Kissnisse! haha!
Det värsta är ju att om jag börjar kalla den för nått så brukar dom andra haka på! ;) Finns bara en gång det inte funkar och det var med Astrids lilla valp som jag kallar för Melker! Felicia döpte honom nämligen före mig till Lill-Prinsen och sen efter det så var det en lill-prins vare sig man ville det eller inte! Själv tycker jag Melker är finare! :P Nu för tiden heter han dock varken Melker eller Lill-Prins utan Bounty! Precis som godiset! ;D

Lilla Darin aka Kissnisse! Han ska enligt uppfödare vara lunkarya men det är frågan om han blir så långhårig. Det återstår att se. Till färgen är han iaf cremeagouti/creme/vit. :) Han är så söt med sina krulliga morrhår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback