Häst jävel!

Mitt senaste inlägg handlade ju om Wony som skulle till tandläkaren så jag kan ju lika gärna berätta hur det gick!

Vi kom dit utan problem. Hade god tid på oss. Var där ca 30min innan vi hade tid och självklart var dom ju försenade också så vi fick vänta yttligare lite men det var inga problem. Kändes ju bara bra att ha lite tid och slippa stressa. :) Wony gick så snällt in i transporten på vägen dit. Vi locka lite med mat och det var mer lr mindre inga problem. :)

Sen kom vi dit och fick vänta lite då.

När det väl var vår tur så fick jag gå in med henne. Hon "dansa" runt lite och tydligen naffsa hon även tandläkaren lite men han "naffsa" tillbaka och efter det så stod hon still och det var inga problem. Han tyckte hon såg jätte fin ut i munnen så han behövde inte söva eller nånting. Super smidigt! :) Och huvudsaken var ju att hon hade fina tänder vilket hon hade! Det enda som kunde bli problem i framtiden var att hon hade ett för stort bett, han såg att hon hade gått med ett för stort bett. Men det var inga problem nu men kunde bli i framtiden. Han mätte henne och sa att hon ska ha 11,5cm bett och hon har nu 12,5cm. Men det bettet hon gått med tidigare har varit 14,5cm så det är ju tur i oturen att hennes tänder inte var sämre då! Där hade mamma verkligen tur skulle jag vilja säga! ;)

Sen så kom problem nr 1.
Mamma hade frågat redan när hon beställde tiden om dom kunde vaccinera Wony i samband med tandläkarbesöket och det var ju inga problem. Mamma frågade även i kassan när hon anmälde oss och då sa dom också att det är inga problem, det är bara att säga till när vi är där inne. Så när dom var klara så sa vi till dåra och alla ser ut som stora frågetecken; "Vi har inge vaccin här."
Nähää.. Men det var ju väldigt konstigt då alla har sagt att det skulle gå bra.. :/
Men tandläkaren går iväg och ringer bort till andra byggnaden och frågar om nån kan komma och vaccinera så det fixa sig men vi fick vänta 30-40min. Så det var ju lite halvroligt. Så kanske inget problem men nått mindre roligt. :P

Sen efter vaccinationen så var det ju bara att gå och betala och sen lasta in och åka hem då da. Lätt som en plätt.. Jo men tjena! Trodde vi på den själv eller?!

Problem nr 2!
Wony VÄGRA! gå på transporten! Hon bestämde sig att Nej jag ska inte gå på! Och att försöka knuffa på en häst på ca 450kg gör man ju inte bara så lätt.. :/ Man har ju lite underläge där..
Vi försökte och försökte. Fick hjälp av folk hit och dit. Lockade med mat och grejjer men nej hon hade bestämt sig! Hon skulle inte! Så det var en viljornas kamp och där har hon ju som sagt ett jävla övertag. Lite mer muskler kanske. Hon väger ju för sjutton mer än alla oss tillsammans.. :S
I ca 1,5 timme höll vi på och försökte och försökte och försökte. Alla vart bara mer och mer stressade då jag skulle iväg till jobbet och Malin var tvungen att åka hem till sin hundvalp som snart skulle bli ensam och sen så skulle hennes bebis snart vilja ammas igen. Så alla vart ju bara mer och mer stressade för var minut som gick och hon totalvägrade..

Till slut kom det en kvinna med ett bräms(?) som alltså går ut på att man virar ett snöre runt hästens överläpp som till en början gör ont på hästen men sen frigör nått ämne som gör att hästen blir lugn. Bara genom att hon satte på det på Wony så vart hon lite mera följsam och började gå in i transporten. Men den sista biten var kvinnans kompis tvungen att hjälpa till och slå på Wony med en kvast på häcken. Hon vägrade fortfarande. Sån envis jävla häst! Malin som kan väldigt mkt om hästar höll i Wony medans dom höll på och hon berätta att under hela tiden dom kvinnorna gjorde det dom gjorde så höll hon koll på Wony och kollade hur hon mådde och det var inge fel på henne utan hon tyckte bara att vi var jävligt jobbiga. Och Wony som annars står så still i transporten visade sen när vi väl fått på henne att hon minsann inte var nöjd med situationen! Hon var flyförbannad! Hon stampa 3ggr med framhoven men sen var det bra.

Hon vart jävlarns arg bara för att vi vann över henne!

Men varken jag eller mamma var speciellt nöjda över situationen heller. Så fort mamma såg att dom kom med det där brämset(?) så kom hon och bytte plats med mig som stod och höll i bebisen. Usch vi gillade inte det vi såg!
Men samtidigt så var det verkligen den sista utvägen. Vi hade inte fått på henne annars. Det vet vi.
Men till nästa gång är det lydnadsträning som gäller! För det är ju just där skon klämmer. Hon är envis och vill bestämma så vi måste ju ta ner foten och visa att det faktiskt är vi som bestämmer och inte hon! Eller rättare sagt mamma som bestämmer och inte hon! :P

Och vi kom ju hem. Och jag kom till jobbet. Men 45min försent. Men jag kom dit iaf! :P

Men tror ni jag hade träningsvärk lr träningsvärk dagen efter?!
Shit! Jag visste inte ens att man kunde ha träningsvärk i underarmarna men tydligen för det hade jag i två dagar efteråt! Idag är väl typ första dagen som jag inte känner av nått i underarmarna! Jävla häst alltså! :P


Kommentarer
Postat av: Andréa

Sv: Kul att du är med och tävlar :D Lycka till!

Postat av: Sonia

sv: Haha tack igen :D

2009-11-15 @ 20:50:59
URL: http://akvarellcell.blogg.se/
Postat av: Gisele

S: Nääee, jag skulle inte heller vilja testa gröna cupcakes, men tydligen vart dom riktigt goda för dom åkte ner i magen på Nettan & co utan några problem. Och sen mina choklad/kaffe, fyyyy dom var mäktiga men sjuuukt goda :)

2009-11-16 @ 09:58:21
URL: http://deliciousone.blogg.se/
Postat av: Gisele

S: Efter att jag skickade mms så kom jag ju på att du inte kunde läsa dom! Du vet jag tänker ju inte så ofta så det tar lite tid när jag väl gör det!

Men jag ska få typ ett tuppaware jobb, fast jag ska sälja; smink, vitaminer, hår/kroppsvårds artiklar, saker till hemmet osv. Det bästa med det jobbet är att man måste inte sälja en viss del varje månad utan man har helt fria tyglar och du får sälja hur du vill, när du vill :)

2009-11-16 @ 10:01:28
URL: http://deliciousone.blogg.se/
Postat av: Andréa

Sv: Ja det är bara du som inte har sett True Blood :P



Oj, vilken hästhistoria!

2009-11-17 @ 12:27:22
URL: http://makeupartisten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback