För att lugna oroliga själar..

”Våldtäktsdrogen Progesterex” finns inte


den 23 november 2006

Myten om Progesterex har cirkulerat i olika delar av världen sedan 1999. I ett kedjebrev påstås att preparatet används av våldtäktsmän för att sterilisera sina kvinnliga offer. Enligt vad Läkemedelsverket tidigare informerat finns inte någon sådan steriliseringstablett vare sig i Sverige eller utomlands.

Sedan en tid tillbaka cirkulerar ett e-postkedjebrev i Sverige, med en varning om ett påhittat läkemedel, ”Progesterex”. Brevet påstår att läkemedlet används av våldtäktsmän för att sterilisera sina kvinnliga offer. Inget sådant preparat finns, vare sig i Sverige eller i andra länder.

Läkemedelsverket har även tidigare gått ut med information om kedjebrevet, eftersom vi har tagit emot många frågor om detta. Nytillkommen information är att brevet ofta är falskt undertecknat av en förtroendeingivande person, såsom en skolsköterska i kommunen, eller en polistjänsteman som utreder denna typ av frågor.

Progesterex sägs kunna sterilisera kvinnan för all framtid. Man påstår även att medlet är avsett för sterilisering av hästar och att det är extremt lätt att få tag på. Detta är en skrämselhistoria som cirkulerat över världen sedan 1999.




Källa:
Läkemedelsverket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback