Luddigt..

Jag uttalade mig tydligen lite "luddigt" i förra inlägget om hundarna.

Ska försöka förtydliga lite. :)

Jag menar självklart inget illa om varken pitbull, amstaff eller terrier. Jag är helt för att om en hund beter sig illa så är det till 95% ägaren fel! Det var det jag försökte få fram att jag tycker att folk oftast skaffar sig fel ras för helt fel anledning. Själv har jag en liten hund för att jag vet att jag skulle aldrig kunna vara så konsekvent som man måste vara mot stora hundar. Men med det menar jag ju inte att små hundar inte heller behöver gränser för det behöver dom.

Och som Crazyangel skrev i en kommentar till inlägget: "Vilken hund som helst blir aggressiv i fel händer, oav om det är en tax, golden eller papillon!"

Jag håller helt klart med! Men jag kan även tycka att en aggressiv chihuahua är lättare att hantera än en aggressiv golden tex. Vilken ras som helst som inte blir hanterade på rätt sätt har ju självklart tendens att bli jobbiga och svårhanterade!

Jag tror att igentligen hur jag än formulerar mig så är det nog alltid någon som kan störa sig på nått. Så det är väl bäst att jag slutar.. :P

Men det jag ville få fram genom att lyfta fram den artikeln var att jag helt enkelt tycker att fel personer skaffar fel hundras och av fel anledning och kan sedan inte ta hand om dom! Och för att förtydliga igen: Människor ligger till 95% bakom hundens dåliga egenskaper! Visst kan man alltid få en hund med dåliga gener men jag är övertygad om att man med rätta metoder kan få vilken hund som helst att vara hur go som helst! :)

Så mitt inlägg om hundarna var inte på nått sätt ett försök att snacka skit om nån speciell hundras! Jag tycker om amstaff och anser att människor har gett dom helt fel rykte då dom är super goa hundar om dom bara får rätt uppfostran och aktivering! Precis som alla andra hundraser!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback