BIS PET 4

Ja jag måste ju berätta hur det gick på hamsterutställningen.. ;P

Ställde ut Arthur och Ängshöjdens Calottie.. Varken någon av dom fick så där jätte bra poäng i standarden, men jag ska ställa dom igen och se vad de svenska domarna säger.. :P Fick höra att finnarna kan vara lite hårda.. Vilket iof e bra, men eftersom det är i Sverige vi är och så skulle det ju vara intressant att se vad man får poäng av dom.. :) Och sen så är dom ju båda inte så gamla så än kan dom ju växa på sig lite.. Speciellt Arthur..
Och Calottie visste jag att det inte skulle gå så jätte bra för eftersom han är rätt tunn i kroppen, så bara man får upp honom lite i vikt så förändras ju hela hans utseende.. Så jag får feta på honom till nästa gång.. Arthur som jag inte ens försökt feta på är ett riktigt litet fläsko.. *haha* Eller ja inte farligt men lagom tjockis så där.. Precis som det ska vara.. Lagom är bäst, det vet väl alla.. :P

Men jag ställde dom ju i Pet oxå.. Pet är endast hur välskötta och trevliga dom är.. Dvs en mer temperament bedömning eller vad man ska säga.. ;)
Och alla fick en liten kommentar på sina bedömningssedlar och Calottie fick en sån underbart rolig kommentar: "Gulligt Fluff troll".. Så hädanefter så får han kallas för trollet,.. *haha* :D

Och lilla Arthur då.. Ja han kammade hem fjärde platsen han.. :D Av typ 70-80 hamstrar.. Inte illa pinkat av en trähäst.. ;P
Jag visste att han gick vidare till final eftersom jag hjälpte till att bära in burarna på domarbordet, bärde dock inte in han men såg honom när jag bar in två andra.. Och inte får man visa att det är ens egen så det var bara att hålla masken.. :D Fast domaren var ändå inte där så det hade ju igentligen inte gjort nått.. :P
Men jag visade inte ens en uns av att jag kände igen någon på bordet.. :P Var så duktig så.. *haha*

Jag hade ju inte räknat med att jag skulle få några priser alls eftersom jag visste att dom var inte i toppskick och sen så eftersom jag tagit itu med lägenheten nu så har jag inte hunnit kela så mkt med killarna.. Om jag hade gjort det kanske han hade kammat hem hela skiten.. :P Men det är väl som Nicolina sa när hon blåste in dom, hon berömde Arthur för att han hade Hälsingeskogare temperament.. :) Nått som jag gladligen berättade för Lotte sedan.. ;)

Nu kommer jag med massa konstiga namn och ord som ni inte känner till.. :P Nicolina äger Silverdalens Hamsteruppfödning och Lotte, som ni kanske fatta, Hälsingeskogens Hamsteruppfödning.. Två uppfödare jag rekomenderar!! :)

Och blåsa dom är precis som det låter, man blåser i pälsen för att se att dom inte har några ohyror eller nått och så bläser man på hakan för att se om dom har några vårtor. Vårtor är nämligen kännetecknet för Papova virus som är ett dödligt smittande virus på hamstrar.. Varken nått man vill ha in på en utställning..

Hittade några små korvar som jag gärna skulle kunnat stoppa ner i fickan och tagit med hem, men jag har min limit och det finns bara en sort som kan spräcka den limit och det är en dominant spot.. :) Det är det enda som saknas i samligen.. *thihi* :P

Men jag fick med mig en bra hög hem iaf.. 1 guldhamster, 3 kinesiska dvärghamstrar och 2 zebramöss.. Guldhamstern flyttade igår på morgonen innan jag knappt ens hunnit vakna.. :P Och resten ska flytta nu i veckan, troligtvis på torsdag.. :)
Känns faktiskt lite kul att testa på att ha lite andra djur som jag annars aldrig skulle kunna tänka mig att ha.. Zebramöss har jag inte ens haft tanken på att ha, däremot kineserna har jag ju haft min lilla förtjusning till efter att jag träffade Sofies kines; Abatons Devil in the sky.. En jätte söt och läcker liten kinespojke.. :)
Och nu har jag även förälskat mig i den här lilla hanen som är hemma hos mig.. :) Om jag hade mera plats och tid skulle jag helt klart kunna tänka mig att ta mig an en eller två stycken.. ;)
Men jag vill inte ta på mig för mkt.. Tycker det räcker med mina guldar jag har och kaninerna..  Kaninerna hoppas jag dock ska flytta rätt snart då jag mer och mer känner att jag inte riktigt klarar av dom.. Det är inte det att jag inte klarar av att sköta dom utan mer att jag inte klarar av doften av dom.. Känner av lite allergi utav att ha dom inne, så ju tidigare jag blir av med dom, nästan bättre.. :/ Fast dom är ju inte leveransklara förrens den 8:de..

Men det ska nog gå bra tills dess.. :) Får väl höra på Fäboden om hon kan ta dom lr nått.. Dom små grisarna.. Tror nog bara att jag ska ha min lilla herre där ute.. Min lilla Frank Zappa.. :) Gulligris.. :D Han är så go..
Om jag får extra pengar, vilket jag aldrig får, ska jag nog kastrera honom så får han nog bo med sin mamma sen.. Då kan dom inte bli fler.. :P

Men nu måste jag gå och ta barnet för att Felicia och Tim gick ut och lekte så nu e det bara jag och Elliottan inne.. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback